HUstype

Vælg den boligtype, der ligner din bolig bedst, så vi kan give dig de mest præcise anbefalinger.

Parcelhus

Parcelhus

Din bolig er fra perioden 1960-1976, hvor hovedparten af parcelhusene var rektangulære med en lav taghældning...

Typehus

Typehus

Dit typehus er fra en periode, som viderefører 1960´ernes principper om brug af præfabrikerede materialer.

Nyere typehus

Nyere typehus

Din bolig er fra en periode, der er præget af minimalistisk arkitektur med lige, ubrudte linjer, enkelthed og store, åbne glaspartier.

Moderne typehus

Moderne typehus

Din bolig er fra en periode, der er præget af minimalistisk design med lige, ubrudte linjer, enkelthed og store, åbne glaspartier.

1950'er villa

1950'er villa

Din bolig er fra en periode, der beskrives som en overgangsform mellem den klassiske murstensvilla og parcelhusene fra 1960erne og 1970erne.

Murermestervilla

Murermestervilla

Murermestervillaerne blev bygget i starten af det 20. århundrede, og er et klassisk enfamiliehus i 1 ½ plan. De betegnes ofte som værende et af de første eksempler på et dansk typehus.

Bungalow/funkis

Bungalow/funkis

Bungalowen er typisk opført i murede vægge med pyramidetag. Bungalowen har både en beboet etage og en kælder med lavt placerede vinduer over jordplan. Det samme har funkis villaen, der dog er opført med fladt tag.

Rækkehus

Rækkehus

Rækkehusene begyndte at skyde op i Danmark allerede i løbet af 30'erne, og for alvor efter krigen og op igennem 1950'erne. Mange rækkehuse opførtes som arkitektegnede boliger.

Lejlighed

Lejlighed

Etagebyggeri er en udbredt boligform i byerne der i udtryk varierer i byggestil i overensstemmelse med tiden tendenser.

Ældre lejlighed

Ældre lejlighed

Ældre klassisk etagebyggeri er en udbredt boligform i byernes centrum i og omkring bykernen. Her kommer den gamle, klassiske byggestil ofte til udtryk.

Sommer/fritidshus

Sommer/fritidshus

I nyere sommerhuse ser vi ofte større glasarealer med flere og større vinduespartier, og i nyere byggerier imødekommes dette ved at installere fx foldedøre og hæveskydedøre.

Ældre Sommerhus

Ældre Sommerhus

Sommerhusets historie går tilbage til 1700-tallet og arkitektur, indretning og størrelse har ændret sig meget; men i mange ældre sommerhuse er træ det gennemgående materialevalg.

Landejendom

Landejendom

Landejendomme, som er stuehuse med tilknytning til en gård, og landhuse blev bygget på landet i perioden 1800-tallet og frem til 1920'erne i deres oprindelige stil. De blev typisk blev opført med murede vægge og tag med hældning - ofte i to plan med en kvist på 1. salen.

Loading...